Kwetsbaarheid

coaching, begeleiding, kwetsbaarheid
Marielle van Veen
Coaching & Begeleiding

 

Kwetsbaarheid een teken van zwakte of kracht?

Kwetsbaarheid: een thema wat ik graag bespreekbaar maak. Ik ervaar in mijn omgeving regelmatig dat kwetsbaarheid gedefinieerd wordt als zwakte, niet sterk zijn. Is dat eigenlijk wel zo? Ik vind van niet. Kwetsbaarheid is een sterke eigenschap. Je volgt je gevoel, laat zien wie en wat je bent en waar je voor staat. Dit in al je puurheid, eerlijkheid en in alles wat je bent. Hoe mooi is dat! Is dat een teken van zwakte? NEE, dan ben je juist sterk en krachtig!

Het is natuurlijk best wel spannend en eng, als je dit niet gewend bent. Als je altijd laat zien dat je sterk bent en alles aan kan, stel jezelf dan eens de vraag: Is dat dan wel zo, voel ik mij altijd sterk? Natuurlijk is dit niet zo, we voelen ons altijd wel eens minder sterk en krachtig. Een dag niet lekker in je vel of een gebeurtenis die je uit evenwicht haalt. Wat laat je op zo’n moment zien aan de buitenwereld? Dat is een keuze en dat is natuurlijk oké als jij je daar prettig bij voelt.

Kwetsbaarheid laten zien is een keuze

Wanneer je ervoor kiest om je kwetsbaarheid te laten zien is dat natuurlijk ook eerst onwennig en spannend, wat zal de ander ervan vinden, wat zal degene nu wel niet denken. Mijn ervaring is dat dit vrijwel altijd gerespecteerd en gewaardeerd wordt. Soms krijg je een reactie wat je niet verwacht, dat is ook oké. De ander mag er ook aan wennen dat jij je kwetsbaarheid toont. Ik durf steeds meer mezelf te laten zien, mijn kwetsbaarheid te tonen. Dit blijft soms wat onwennig en ik vind het ook vaak super spannend. En als ik het eenmaal gedaan heb, bij mezelf ben gebleven en mij heb geuit, dan voel ik zoveel rust en ruimte.

Mijn overtuiging is: als iedereen, ook al is het maar een klein stukje, haar kwetsbaarheid durft te laten zien, maakt dit de wereld mooier. Ik nodig je uit om dit te gaan doen en het verschil te gaan maken. Laten we van een druppel een oceaan maken. Liefs, Mariëlle http://www.mariellevanveencoaching.nl/kwetsbaarheid/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *